среда, 3. мај 2017.

Vlasinsko jezero - deo drugi - 1.Maj

Vlasinsko jezero je odlično mesto da se provede par prazničnih dana u društvu prijatelja. Na jednom mestu imate fenomenalnu prirodu ,šetnju  ili ozbiljnije pešačenje do obližnjih vrhova,jezero , vožnja brodićem ili pecanje, par prodavnica koje rade non-stop u slučaju da zafali pića, dva hotela ,hotel Vlasina ,hotel Narcis ,restoran Best, elektranino odmaralište sa restoranom gde može da se popije piće,kafa ,ruča za one koji se nisu spremili za prvomajski uranak i raspalili vatru .
Kao što su prirodne lepote Vlasine prilično neiskorišćene tako je i ponuda smeštaja prilično slaba, odnosno prezentacija tog smeštaja preko interneta.
Postoji par vila i kuća koje su napravile sajtove i do kojih se može doći ali to je malo i ako  niste iz tog kraja i ne poznajete ljude koji će da vam kažu da li se negde nešto izdaje ili ne, možete ostati bez smeštaja. Cena smeštaja je posebna priča i često ne prati kvalitet onoga što se nudi.Cena od 10 eura po osobi za noć je previsoka što se tiče Vlasinskog jezera.






Kada pođete na Vlasinu sa raspoložnim društvom i još bude praznik rada nedostataka nema i sve je savršeno.Smeštaj je ugovoren posle dosta traženja i snalaženja.Vlasnik  je bio vrlo ljubazan i predusretljiv.Mane kuće u kojoj smo bili videli smo samo u prvih sat vremena a posle je sve bilo savršeno.Pogled na jezero je bio najbolji deo smeštaja a bogami i ražanj,roštilj,kotlić i sva oprema koja nam je trebala da proslavimo 1.Maj kako dolikuje.

Uspeli smo u pauzi izmedju obilnih obroka i velikih količina pića da obidjemo razne delove Vlasine,od Promaje,preko raznih mahala,dela koji se zove Ulazna gradjevina ,gde smo se spustili do jezera,pijace u delu kod nekadašnjeg kampa,crkve Sv.Ilije,pa sve do brane. Bilo je lepih,kratkih šetnji do jezera,sviranja gitare na samoj obali ...Ni povremena kiša nije uspela da pokvari neverovatno raspoloženje kada se skupi grupa ljudi sa željom da im bude lepo i da uživaju u zajedničkom druženju.
Ono što je bilo žalosno je samo jezero čiji je nivo drastično opao pa je blatnjava obala narušila lepotu jezera.
Šta reći sem, vidimo se uskoro!

Нема коментара:

Постави коментар