понедељак, 10. октобар 2016.

Moravski konaci-Moravski raj


Priča o etno selima u Srbiji i drugim zemljama mogla bi da bude veoma duga,jer izgled tih sela u Srbiji,Crnoj Gori ili Bugarskoj je naizgled sličan a veoma različit u suštini.
Ovo je kratka priča o etno selu Moravski konaci jer je i boravak na žalost bio kratak.
O selu sam prvi put čula 2010 god i tada se rodila ideja da supruga povedem na romantični vikend.koja se do danas nije ostvarila.Moj prvi susret sa mestom na internetu je bio veoma lep ali to je bila više informacija o nekom mestu koje nisam videla.
Lepe slike,cena..onako,prihvatljivo,ne baš povoljno jer ipak smo mi sa juga gde je standard loš.Inače cenovnik usluga može da se vidi na sajtu etno sela da ih sada ja posebno ne ističem.
Kada smo krenuli jednog vikenda put Srebrnog jezera normalno je bilo da posetimo etno selo,popijemo kafu, makar da bi proverili koliko su realne slike postavljene na internetu.Etno selo se nalazi oko 2 km od Velike Plane i lako ga je naći jer postoje table i putokazi.
Najviše volim kada moja očekivanja budu nadmašena i kada prizor bude lepši od onog koji očekujem.Moravski konaci su prelepi!Selo je prilično veliko,puno bugalova za smeštaj,mostića preko jezera,koliba sa raznim sadržajima,spa centar,crkva,ogroman restoran,mlinovi,izdvojeni kompleks sa tri otvorena bazena...a sve to smešteno u jedan nestvarni ambijent.Sve je uređeno,staze,fenjeri,
ogradice,cveće....Kažu,pošto nisam videla,da je noću još lepše kada se osvetle mostovi fenjerima.




Pili smo samo kafu jer nas je čekala druga avantura,i našli se u sred pripreme restorana za svadbu a to je izgledalo prelepo.Tačno je da smo malo duže čekali konobara,što sam pročitala negde kao negativan utisak,ali se nadam da je bilo slučajno.


Odmah da naglasim da ne znam kako je kada bi se boravilo više dana,ne znam kakva je hrana,ali sada imam želju da probam i da doživim romantični vikend u Moravskim konacima.

Нема коментара:

Постави коментар