среда, 9. август 2017.

40 stepeni na bazenu Pastirište - Svrljig

Za bazen na Sportskom centru "Pastirište" u Svrljigu kažu da je najlepši u ovom delu Srbije. Nalazi se u samom centru Svrljiga, pored Doma zdravlja, crkve Sv. Cara Konstantina i carice Jelene, gradskog stadiona  FK "Svrljig" a tik uz Timok koji protiče pored njega.
Cena ulaznice je 100 dinara, a cena ležaljke i suncobrana je po 50 dinara. Bazen je nov tako da to mnogo utiče na prvi utisak, još uvek sve to lepo izgleda, čisto je i voda za kupanje je prelepa. Dečiji bazen je možda i lepši od ovog dubljeg, nepravilnog oblika sa par mesta oko šanka, mlaznicama u sredini.
Na udaljenosti od oko 30 km od Niša, za 30 minuta ste tu, pravi je izbor da se posle posla ode na dva-tri sata i provede vrelo popodne na ivici bazena ili ispod suncobrana blizu osvežavajuće vode.
U srednjem delu je šank sa mestima za sedenje gde može da se osim pića kupe i sendviči, palačinke....Cene su sasvim pristojne.
Unos hrane i pića je zabranjen.
Radno vreme je od 11 h do 19 h a vikendom od 10 h do 19 h.
Da bi ste zauzeli mesto, ležaljku i suncobran morate malo da poranite ili da zakasnite. Sem suncobrana hladovine nema, tako da bi trebalo da se razmisli o većem broju ležaljki i suncobrana.
Trebalo bi i da se vodi računa da se stolovi oko šanka ne koriste za celodnevni boravak već da se oslobode  kada se završi sa pićem ili kafom.
Na žalost u toaletu već ima tragova uništavanja i to bi trebalo da se odmah sanira da ne kvari zaista lep utisak o bazenu kao i da se malo bolje održavaju.
Ispred bazena postoji parking koji nije prevelik i gde bi takodje mogla da se obezbedi bar neka hladovina.
Čak i za nekog ko ne voli bazene i ne posećuje ih ovo može da bude preporuka za brzinsko rashladjivanje  kada dodju vreli dani a more je tako daleko.
U svakom slučaju utisak je veoma pozitivan, kupanje je bilo odlično i najvažnije veoma prihvatljive cene će verovatno dovoditi sve više ljudi u ovo malo mesto na jugoistoku Srbije.









Нема коментара:

Постави коментар