недеља, 12. јун 2016.

Vikend na Drini- predlog

Još jedna ideja za vikend u društvu prijatelja.Predlog je da se provede uzbudljiv vikend od petka do nedelje sa boravkom u rafting kampu na Drini,jeep safarijem u NP Sutjeska,druženje uz živu svirku,obilazak Andrićgrada.Umesto jeep safarija može ko želi da se odluči za rafting Tarom,cena je ista.Izbor je pao na ovaj kamp, Rafting centar Drina, slučajno.Na Drini sam bila tri puta i uvek u drugom kampu i uvek je bilo dobro.Organizacija je u suštini ista svuda tako da može da se stalno menja mesto boravka,uzbudljivije je.

Ovaj predlog je već prosleđen nekim prijateljima i već je napravljena rezervacija.Nadam se da će biti realizovano sa što većim brojem ljudi,zanimljivije je, a i ako se ne okupi društvo ja i moj suprug ići ćemo sami.Znači konačan izveštaj sa Drine biće septembra.
Ponuda izgleda ovako:

AVANTURA NA DRINI

OD 26.-28.AVGUSTA 2016.



·        PETAK : Polazak oko 08 h ,za one koji mogu da uzmu slobodan dan.Ostali najranije što mogu. Putovanje do Foče,Bastasi,Kamp Rafting Centar Drina-Tara na Drini.Put traje izmedju 7-8 h sa pauzom za kafu i trebalo bi da košta oko 40 eur-a.Prelazi se granica sa BIH,dovoljne su lične karte i potreban je zeleni karton.                                                                                                                        
Dolazak u popodnevnim ili večernjim satima.
Smeštaj u dvokrevetnim ili četvorokrevetnim bungalovima sa zajedničkim WC,mada postoji mogućnost da se iznajme bungalovi sa sopstvenim kupatilom i oni koštaju 10 eura po osobi za noć preko cene aranžmana(mada mislim da nema potrebe jer su im WC izuzetno čisti),večera,žurka…

  • SUBOTA : Doručak,polazak na celodnevni JEEP SAFARI  u NP Sutjeska .
U ovoj turističkoj turi više ćemo se voziti uskim i sporednim planinskim putevima. Odvešćemo Vas na najljepše jezero na planinini Zelengori, Orlovačko jezero, jedno od sedan glečerskih jezera na ovoj planini. Moguće je kupanje i piknik na ovom jezeru (preporučujemo). Odavde je moguće planinarenje na vrh Zelengore, jedan sat u bilo kom pravcu za čist 360 stepeni pogled.
Tokom putovanja smjenjivaće se predivni pogledi na okolne planine. Vaš vodič će Vam pričati zanimljive činjenice iz regiona i provesti Vas kroz granice razdvajanja. Pri povratku u rafting centar pravimo jos nekoliko nezaboravnih zaustavljanja ispraćenih zanimljivim pričama vodiča.
·Doručak do 09h.,
·Polazak našim terenskim vozilima do 10h ka Orlovačkom jezeru na Zelengori,
·Dolazak na jezero do 14h,
·Boravak na jezeru, obilazak okoline,
·U toku obilaska obezbjeđeni lunch paketi ili ručak u prirodi,
·Povratak na Bastase, Drina-Tara Rafting Centar do 20h
            večera,žurka-svake subote se organizuje pop-rock živa muzika….
                                                                                                                                                                      



·        NEDELJA : Doručak,polazak za Niš…….
U povratku obilazak Višegrada i Andrićgrada.

Andrićgrad je turistički, kulturni, administrativni i edukativni kompleks smješten na poluostrvu između rijeka Drine i Rzava, na nekih 300 metara od višegradske ćuprije.
Kompleksom upravlja preduzeće Andrićgrad d.o.o. čiji su vlasnici poznati srpski reditelj Emir Kusturica   i opština Višegrad zajedno sa Vladom Republike Srpske.



Smeštaj je u rafting kampu Rafting Centar Drina-Tara (raftingtara.com) u bungalovima sa zajedničkim WC i kabinama za tuširanje.Moguće je iznajmiti bungalove sa sopstvenim kupatilom a cena je 10 eura po osobi po noći više.Wi-Fi internet je dostupan.
Hrana je domaća i u ponudi su specijaliteti karakteristični za ovo podneblje.

Jelovnik :


Večera - prvo veče vašeg dolaska:Pečeni krompir i kajmak, domaći hljeb iz peći, salata, sarmice u raštanu i kiselom kupusu od mesa divljači, domaće pljeskavice s roštilja, miješano meso s roštilja, pite ispod sača.

Prvi doručak:Naš domaći pršut, pečenica, slanina i sušena kobasica. Vrući uštipci, vruće pogačice, domaći sir i domaći stari kajmak iz kolibe. Jaja i omlet sa prilozima po želji. Čaj, kiselo mlijeko. Slatko, med, džem i eurokrem.

Na meniju za prvi ručak:Teleća čorba, ječmeni hljeb ispod sača, salata. Jagnjetina, jaretina ili teletina po želji gostiju, spremljena ispod sača sa krompirima i paprikom, začinjena ruzmarinom. Pite pod sačem. Za desert baklave, ružice i tulumbe.

Na meniju za drugu večeru:Potočna pastrmka i lipljen, pura s kajmakom, pita sirnica i pita zeljanica ispod sača, burek ispod sača.

Doručak:Naš domaći pršut, pečenica, slanina i sušena kobasica. Vrući uštipci, vruće pogačice, domaći sir i domaći stari kajmak iz kolibe. Jaja i omlet sa prilozima po želji. Čaj, kiselo mlijeko. Slatko, med, džem i eurokrem.

Na meniju za drugi ručak:Teleća ili jagnjeća čorba, ječmeni hljeb ispod sača, salata, rolat od mesa sa domaćom pršutom, šnicle u sosu od vrganja, musaka. Za desert ružice, baklava.


Napomena: Kafa i piće se plaća posebno i nije uračunato u cenu aranžmana

Više detalja možete pogledati na njihovom sajtu.
Razdaljina od Niša do kampa je oko 400 km,u trajanju od 7h57min i cene oko 40 eura.Potreban je zeleni karton za auto.
Plaćanje je bosanskoj valuti BAM ,DIN,EUR...sve može
Cena : Smeštaj,hrana,jeep safari sa taksama….75 eura po osobi

VAŽNO : PONETI DODATNU MEMORIJSKU KARTICU ZA FOTOAPARAT!












Kovačević Company

Нема коментара:

Постави коментар