четвртак, 29. јун 2017.

Lukovska Banja na jedan dan

Lukovska Banja se nalazi u jugoistočnoj Srbiji,na obroncima Kopaonika i predstavlja najvišu banju u Srbiji jer se nalazi na oko 680 metara nadmorske visine
Udaljenost od Niša je svega 105 km ali se do banje putuje oko dva i po sata. Put nije loš kao što je bio ranije. Na jednom , zadnjem delu puta ima lošeg asfalta ali nije strašno.
U banji se nalaze dva hotela, Jelak i Kopaonik i oba imaju otvorene bazene sa termalnom vodom. Hoteli deluju sasvim pristojno i komentari na internetu su vrlo pozitivni.
Razlog dolaska u Lukovsku  Banju je bio  pre svega vreo letnji dan  koji je trebalo provesti u nekom od bazena , uživati malo u prirodi za koju svi kažu da je ovde prelepa i naravno videti nešto novo, puniti galeriju slika u našim glavama.
Ne znam da li sam razočarana banjom ili sam možda samo previše očekivala. Bazen u hotelu Kopaonik je veći u odnosu na Jelak pa je bilo  lako napraviti izbor. Bazeni se vide čim se uđe u banju i bilo je jasno da na bazenima nema hladovine. Zaposleni na recepciji je bio veoma ljubazan i pustio nas da pogledamo bazen i procenimo da li nam se sviđa ili ne.