Странице

Moji linkovi

Najnovije

среда, 23. август 2017.

Srbija - Bosna - Crna Gora - leto 2017.



Dan 1. Polazak u popodnevnim časovima, vožnja preko Kragujevca, stajanje na kafu, možda i negde na ranu večeru izmedju Čačka i Užica, dolazak uvečernjim časovima u Radoinju i smeštaj.

Dan 2. Obilazak rezervata Uvac, vožnja čamcem, obilazak Ledene pećine i vidikovca Molitva.

Dan 3. Vožnja Radoinjskim jezerom, kupanje, u popodnevnim satima polazak za Trebinje, ručak u   Višegradu u Andrićgradu. Dolazak u Trebinje u večernjim satima, smeštaj.

Dan 4. Obilazak Trebinja, kafa Pod Platanima, Hercegovačka Gračanica, manastir Tvrdoš,                 Arslanaginića most, ručak u starom gradu, uveče izlazak u kafe Hedonija.

Dan 5. Obilazak izletišta Lastva, restoran Vukoje, ako ima vremena obilazak pećine Vjetrenica,           Ručak u restoranu Stara Hercegovina na putu prema Herceg Novom. Nastavak puta prema Ljutoj.     Dolazak u večernjim satima, smeštaj.

Dan 6. Moreeee, formiranje čamca, vožnja, uživanje.......
Planirani obilasci: Poluostrvo Luštica, Rose, Žanjice, rt Arza i istoimena tvrdjava, Plavi horizonti
                              Njeguši i Lovćen
                              Budva uveče...neka svirka u Starom gradu ili u bajkerskom kafe restoranu,                                           zaboravila sam ime, valjda Kod Krsta, gde ima uvek žive rok-kantri muzike
                              Herceg Novi na jedan dan
                              Tivat, Gornja Lastva
                              Izlet iz Kotora do Albanije, ako bude organizovano
                              Ako dozvole uslovi jedno pešačenje do vrha iznad Tivta, Vrmac

Dan 16. Polazak nazad  preko Žabljaka, spavanje negde usput, možda na Žabljaku ili ponovo na     Zlatarskom jezeru.

Dan 17. Dolazak u Niš u večernjim satima.

Na osnovu sajta ViaMichelin ova ruta je bez dodatnih obilazaka na moru 1230 km i košta 82 eura.

Vidimo se po povratku sa slikama i opisima!





среда, 16. август 2017.

Kampovanje na Zavojskom jezeru


 Zavojsko jezero se nalazi na oko
90 km od Niša,15 km od Pirota ispod same Stare Planine.Nastalo je 1963. godine kada se obrušila raskvašena zemlja i preprečila tok Visočice. Tako je nastala prirodna brana na kojoj je kasnije podignuta HE Pirot.
Jezero je dugačko oko 17 km i prostire se od brane do sela Pakleštica gde je i početak akumulacije.
Zavojsko jezero je jedno od najlepših i najčistijih jezera u Srbiji na oko 600 metara nadmorske visine. Boja jezera je nestvarno zelena a kupanje u toploj vodi nezaboravno.

среда, 9. август 2017.

40 stepeni na bazenu Pastirište - Svrljig

Za bazen na Sportskom centru "Pastirište" u Svrljigu kažu da je najlepši u ovom delu Srbije. Nalazi se u samom centru Svrljiga, pored Doma zdravlja, crkve Sv. Cara Konstantina i carice Jelene, gradskog stadiona  FK "Svrljig" a tik uz Timok koji protiče pored njega.
Cena ulaznice je 100 dinara, a cena ležaljke i suncobrana je po 50 dinara. Bazen je nov tako da to mnogo utiče na prvi utisak, još uvek sve to lepo izgleda, čisto je i voda za kupanje je prelepa. Dečiji bazen je možda i lepši od ovog dubljeg, nepravilnog oblika sa par mesta oko šanka, mlaznicama u sredini.
Na udaljenosti od oko 30 km od Niša, za 30 minuta ste tu, pravi je izbor da se posle posla ode na dva-tri sata i provede vrelo popodne na ivici bazena ili ispod suncobrana blizu osvežavajuće vode.
U srednjem delu je šank sa mestima za sedenje gde može da se osim pića kupe i sendviči, palačinke....Cene su sasvim pristojne.
Unos hrane i pića je zabranjen.
Radno vreme je od 11 h do 19 h a vikendom od 10 h do 19 h.
Da bi ste zauzeli mesto, ležaljku i suncobran morate malo da poranite ili da zakasnite. Sem suncobrana hladovine nema, tako da bi trebalo da se razmisli o većem broju ležaljki i suncobrana.

Sokobanja - letnji dan

Kada dodju vreli letnji dani jedini spas je biti negde pored vode. Onda nastaju problemi za prosečnog Nišliju koji bi negde da se kupa, da se mrdne neki kilometar od kuće, da ode negde u prirodu a da nije zaraslo u travu, prepuno djubreta ostavljenog od nazovi izletnika, da nisu slomljene klupe i stolovi...
Na žalost Nišlije nemaju mnogo izbora. Izletišta skoro i da nema i tamo gde je nekada bilo pristojno sada je zapušteno. Okolina Nišave je skoro neupotrebljiva zbog neuredjenosti. Postoji plaža u Ostrovici ali je prilična gužva.