Странице

Moji linkovi

Najnovije

субота, 4. децембар 2021.

Stara planina - Babin zub - Gde za vikend?

 



Ne znam za vas ali ja se često pitam, gde za vikend?! Da nije daleko, da je dovoljno atraktivno, da ima ponude smeštaja... Stara planina  je idealna destinacija za vikend, pogotovo za one koji su iz Niša. Preporuka je da se ovde "potroši" ceo vikend, sa noćenjem u nekom od mnogobrojnih smeštaja. Mnogo je lakše i mnogo prijatnije kada ne morate odmah da se vraćate, pogotovo ako ste imali dobru pešačku turu. Osim toga možete da istražite više staza, uživate u prirodi, opustite se uveče u apartmanu...
Nema tu mnogo razmišljanja. Potrebno je malo volje, malo vremena da se organizujete, dobri vremenski uslovi. Ako imate želju za ovakvom avanturom ovo može da bude ideja za neki vikend a vi dodajte svoje nijanse.
Novembarski vikend možda nije idealan za planinu i pešačenje. Vreme može biti nepredvidljivo i neprijatno, pogotovu na vrhovima. Ponuda smeštaja može biti manja jer je to vreme koje nije atraktivno za iznajmljivanje.  Ali što bi se reklo, nema lošeg vremena već samo loše opreme, tako da je svako vreme pogodno ako želite da budete u prirodi. 
Tako da već u osam sati ujutru, jedne novembarske subote, eto nas na putu ka Babinom zubu.