Странице

Moji linkovi

Najnovije

четвртак, 26. март 2020.

Vikend u Sofiji



Ideja za vikend u Sofiji nekog februara došla je slučajno. Na mail mi je došla ponuda bookinga za destinacije medju kojima je bila Sofija. Prvo, ta ponuda me je naterala da počnem da razmišljam o vikendu a kada sam pregledala ponude shvatila sam da je Sofija odlična destinacija, posebno za nas sa juga Srbije.
Sofija je od Niša udaljena oko 150km tako da je za Nišlije lakše otići u Sofiju na vikend ili u šoping nego u Beograd. U Bugarskoj se plaća vinjeta i to postoji opcija za vikend i ona iznosi 5 eura. Smeštaj u Sofiji nije skup. Možete da rezervišete smeštaj u širem centru sa obezbedjenim parkingom i da sve ono što je važno obidjete peške. Mogu da preporučim smeštaj gde smo mi bili, Visito Aparthouse. Pošto smo u Sofiju stigli u subotu kada je u centru bilo nemoguće naći parking, ovaj smeštaj sa besplatnim parkingom je zaista bio koristan.
Na ulasku u Sofiju možete da svratite u Metro i naravno u Jumbo, ne moram da objašnjavam zašto 😉
Pošto je ovaj vikend bio zamišljen kao kombinacija šopinga i obilazaka krenuli smo prema tržnom centru Mall of Sofia, ne zbog šopinga već zbog hrane jer se tamo nalazi Pizza Lab, mesto gde sami pravite svoju picu koja je odlična. Naravno malo smo obišli i radnje.
Put nas je vodio pored ostataka starog grada Serdika, tržnog centra TZUM i Narodnog Sobranja.