Странице

Moji linkovi

Najnovije

уторак, 13. август 2019.

четвртак, 8. август 2019.

Zlatarsko jezero


Zlatarsko jezero ili jezero Kokin Brod je veštačko jezero smešteno izmedju planina Zlatar i Murtenice i jedno je od tri jezera koja čine prirodnu atrakciju u ovom delu Srbije zajedno sa Radoinjskim i Uvačkim jezerom. Po veličini je treće u Srbiji sa svojih oko 25km dužine.Nalazi se na 880 metara nadmorske visine a dubina mu varira od 45-75 metara. Pogodno je za vožnju čamcem kao i za kupanje ako vam ne smeta hladna voda. Iako ima dosta lepih vikendica obala deluje prilično divlje tako da jezero sa svojom nestvarno zelenom bojom ostavlja utisak netaknute prirode. Taj utisak potvrdjuju i beloglavi supovi kojima je ovo prirodno stanište.
Lokacija jezera je odlična, pored puta koji vodi ka Crnoj Gori tako da mnogi putnici ovde prave pauzu u hotelu koji se nalazi na samoj obali jezera. Tu je i ponta napravljena za kupače. Medjutim pravi utisak o jezeru možete steći tek kada se otisnete čamcem i sve to doživite direktno sa vode.
Jezero je privlačno i za ribare kojih ovde ima u velikom broju.
I to je to, ukratko o jezeru a ostalo će reći fotografije jer reči ne mogu da opišu lepotu ovog mesta. Neka vam ove slike probude radoznalost da sami dodjete i dodirnete delić ove neverovatne prirode.