Странице

Moji linkovi

Najnovije

четвртак, 11. октобар 2018.

"Vidrište" - novo izletište nadomak Niša

             
                
Na oko 20-tak kilometara od Niša nalazi se selo Miljkovac. Ono zbog čega je Miljkovac interesantan u ovoj priči je Toponička reka koja je u njegovoj blizini a zahvaljujući prelepoj prirodi, napravila mesto okupljanja izletnika i svih onih koji bi rado da pobegnu od grada, buke i vrućine.
Poznat je ovaj deo i po izvoru termalne vode gde su ljudi, samoinicijativno dolazili na kupanje i lečenje u dosta lošim, nesredjenim uslovima.
Nalaze se tu i ostaci vizantijskog utvrdjenja "Gradište", ostaci srpskog srednjeevropskog zamka  kao i crkva Sv. Nikole.
Svako je ovde dolazio zbog nekih svojih razloga.
Nas je privlačila priroda i bovak u prirodi, druženje, kampovanje uz zvuke gitare, rashladjivanje u osvežavajućoj Toponičkoj reci za vreme letnje žege.
Ni loš, makadamski put nas nije sprečavao kao ni mnoge druge ljude pa je nekada trebalo poraniti vikendom i zauzeti mesto.
Vest da je grad uz pomoć donacije uložio novac u sredjivanje nekog izletišta blizu Niša me je zaista usrećila. Niš je zaista siromašan uredjenim mestima a i ono po nešto što je napravljeno je već upropašćeno i neodržavano.
Zato je ovu vest trebalo pod hitno proveriti i uveriti se svojim očima kako to u stvarnosti izgleda.