Странице

Moji linkovi

Najnovije

петак, 21. септембар 2018.

среда, 19. септембар 2018.

Drina - hiljadu lica jedne reke


Posle prelepog boravka na Goliji krenuli smo prema Drini i našem smeštaju u mestu Gvozdac, 15km od Bajine Bašte putem kojim do sada nismo išli, preko Ivanjice, pored manastira Studenica,preko Arilja pa onda kod Požege poznatim putem za Užice, preko Kadinjače do našeg odredišta. Pominjem ovaj put do Požege ne bez razloga. Put koji praktično zaobilazi Goliju pa je i priroda božanstvena. Saobraćaja nema, put je solidan, pun krivina pa je i vožnja sporija. Ali vam to pruža mogućnost da u toj prirodi uživate. Neverovatno iskustvo. Uz puno stajanja bogami put je potrajao nekoliko sati, možda 6-7 h ali kažem sa puno stajanja, kafe u prirodi, ručka u Užicu, sladoleda uz put...
Dolazak u kućicu na Drini i uzbudjenje što je tu pred nama. Jak huk vode koji tako prija ušima ispunjenih gradskom vrevom. Smeštaj u kome smo bili nije posebno vredan pomena, vikendice Stefan i Bogdan, simpatične i ne mnogo skupe. Dobro je što smo bili sami, odličan deo sa roštiljem, ognjištem...,terasa na prelepoj reci gde smo provodili predivne večeri uz zalogajčiće i vino i ispijali jutarnju kafu sa odsjajem sunca iz reke. Sve ostalo vreme smo posvetili obilasku koliko smo mogli. Neka mesta smo ponovili a na neka smo prvi put bili.

четвртак, 13. септембар 2018.

Vodopadi reke Izubre - putovanje u septembru


Destinacije za kratak odmor u septembru ove 2018. godine su veoma lako odredjene. Golija, gde nikada nisam bila i Drina, gde sam ranije bila ali u drugačijim aranžmanima. Do ovih destinacija sam slučajno došla, istražujući etno sela i interesantne smeštaje u etno kolibama i vajatima. Ovaj deo Srbije ih je zaista pun. Tržeći dobru lokaciju, dobar smeštaj i dobru cenu a pod uslovom i da je u datom terminu slobodno, došla sam do vile Maja u selu Rudno na Goliji. Sve pohvale za smeštaj i domaćine. Prelepa brvnara je doprinela lepom utisku i boravku na ovoj planini.


U istraživanju Golije preko interneta, odnosno šta obići a da nije previše zahtevno izdvojili su se vodopadi na reci Izubra.